Followers

Wednesday, September 22, 2010

START BERJUANG SEMULA

SALAM.

APA KHABAR SEMUA?? DIHARAPKAN SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI SIHAT-SIHAT BELAKA..
SETELAH KITA LALUI BULAN SYAWAL INI, DAN MASIH LAGI BERADA DI DALAM BULAN SYAWAL, SUASANA RAYA MASIH LAGI KITA RASAI WALAUPUN TELAH BEBERAPA MINGGU 1 SYAWAL MENINGGALKAN KITA..

DAN AKU, AKU TELAH PULANG KE MELAKA UNTUK MENERUSKAN PERJUANGAN MENDAPATKAN SEGULUNG DIPLOMA(EH, BARU DIPLOMA!!!,HIHIHI).. TAK KIRA LAH DI MANA KITA MENUNTUT ILMU, SELAGI KITA TIDAK DIUSUNG DI DALAM KERANDA, TIDAK DI SIMPAN DI TANAH PERKUBURAN, KITA MESTI MENUNTUT ILMU SEHINGGA KE LUBANG CACING SEKALIPUN..

AKU BERTOLAK DARI RUMAHKU UNTUK PULANG KE MELAKA PADA PUKUL 8.30 PAGI.. BERAT RASANYA UNTUK AKU MENINGGALKAN KAMPUNG HALAMAN,NAMUN APAKAN DAYAKU ( TU LA, SAPA SURUH BELAJAR JAUH-JAUH!!) DI PERTENGAHAN JALAN, AKU TERSESAT UNTUK MENCARI HIGHWAY SELAMA SEJAM LEBIH.. MAKLUMLAH TAK PERNAH BERJALAN JAUH, NAMUN ALHAMDULILLAH AKHIRNYA AKU SAMPAI JUGA KEPADA RAKANKU YANG MENUNGGU DI KAWASAN HENTIAN REHAT LEBUHRAYA..

PERJALANAN KAMI BERDUA BERJALAN LANCAR TANPA SEBARANG MASAELAH DAN KAMI SEMPAT BERAYA DI RUMAH SAHABAT SERUMAH DENGAN KAMI DI TANJUNG MALIM PADA PUKUL 1.30 PETANG..SEMPAT MAKAN KUIH RAYA DAN MAKAN MEE GORENG... REZEKI JANGAN DITOLAK,MAUT CARI SENDIRI.. KEMUDIAN KAMI MENERUSKAN PERJALANAN PADA PUKUL 2PETANG.. CUACA PADA MASA ITU PANAS TERIK..

SEMASA MELALUI LEBUHRAYA SEREMBAN N9, HUJAN TURUN DENGAN LEBAT, SELAMAT PAKAIAN DAN LAPTOP KAMI APABILA KAMI MENGAMBIL LANGKAH PENCEGAHAN DENGAN MENINGGALKAN BEG DAN JUGA LAPTOP KEPADA RAKAN KAMI YANG DI TANJUNG MALIM ITU..( DIA PULANG KE MELAKA MENAIKI KERETA).

TEPAT PUKUL 5 PETANG, ALHAMDULILLAH KAMI SELAMAT SAMPAI DI RUMAH SEWA KAMI.. DENGAN PAKAIAN YANG BASAH KAMI SEMPAT LAGI MERAIKAN HARI JADI RAKAN KAMI YANG MENYAMBUTNYA PADA HARI TERSEBUT.. SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI.. SESUDAHNYA MAJLIS KECIL-KECILAN TERSEBUT, AKU MANDI DAN TERUS TIDUR.. TAK INGAT DUNIA..HAHHAHA!!!!!!!!!

(Apa yang aku tulis ini adalah perjalanan pulang aku ke melaka pada 19.09.2010/sabtu lepas)

No comments:

Post a Comment